Inleverdag mei 2018

 Het gaat goed met “Geef een Mens(je) Warmte!

Er wordt veel ingeleverd en verzonden. Die mooie, warme truien, en andere warme kleding zoals b.v. mutsen of sokken gaan naar bestemmingen over de hele wereld. Laatst ontmoette ik bij Ilona in haar galerie Frans de Reeper.

Frans de Reeper is al jarenlang het gezicht van het Tibetfonds “Dolma”, dat ervoor zorgt dat kinderen in kindertehuizen door heel Tibet  onze truien, dekens en andere warme spullen ontvangen.

Onze stichting “Geef een Mensje Warmte”heeft al heel veel warms naar Tibet mogen sturen via “Dolma”.

Helaas is het de laatste tijd onmogelijk om goederen voor Tibet over de grens te krijgen; Chinese douaniers houden die tegen. Waar vervolgens de spullen blijven is onduidelijk. De stichting vindt het haar plicht te weten waar onze kleding, door zo veel vrijwilligers met liefde gemaakt, terecht komen. Gelukkig kon Frans ons vertellen dat er een uitweg gevonden is om de problemen aan de grens te omzeilen.  In het gebied Ladakh, een uitloper van Tibet in India, daar is de douane veel minder streng en is het goed mogelijk om goederen de grens over te krijgen.

Frans kent Tibet goed; hij bezocht het land en de kinderhuizen daar meerdere malen. Daarover vertelt hij boeiende verhalen!. Hij heeft een speciale band met het land; een oom van hem ging in de vorige eeuw naar Tibet als missionaris. Die oom wist de Tibetanen niet te kerstenen, maar hield wel een dagboek bij waarin hij verhaalt over het land en zijn bewoners. Zo vertelt Frans’ oom in zijn journaal over de koude nachten daar; de missionaris, die ooms voorganger was (overigens ook geen resultaat boekte wat betreft het zieltjes winnen), is zelfs omgekomen door de kou.

De kinderen van Tibet hebben warme kleren nodig!

Ilona had zakken gevuld met truien en ander warms klaar staan voor Tibet; Frans de Reeper gaat zorgen dat ze op de goede plek komen.

Het is fijn om te weten dat onze spullen bij de kinderen, die ze nodig hebben, bezorgd worden! “Geef een Mensje Warmte” houdt dat scherp in de gaten. Zo zijn er zakken vol met allerlei warme kledingstukken weer naar Oekraïne vervoerd met “Zending zonder Grenzen”.

Ook naar Cambodja is de afgelopen maand een grote zending vertrokken. Deze ging via stichting “Sawasdee”.

Hebt u zin om ons te helpen? Kom dan langs in Ilona ’s galerie in Kattendijke, Dorpsstraat 23-25, op de eerste vrijdag van de maand vanaf twee uur. Of ga in de weekends eens kijken bij Ilona voor een leuk cadeautje, dat handgemaakt en uniek is.

Joke Tinholt

Voor de foto's van inleverdag mei 2018, klik hier >>