Zending opgehaald voor de Oekraïne

17-02-2015 19:44

In de eerste week van februari is er een grote zending voor de Oekraïne bij Ilona Schmit afgehaald. Zelfgebreide dekens, zelfgemaakte kinderkleding en gekregen kinderkleding. Voor hen die nog niet weten, zoals ik zelf bijvoorbeeld, hoe deze kleding in de Oekraïne komt heb ik, na een telefoontje naar Corrie Traas, het volgende opgeschreven:

Mevrouw Traas uit Baarland haalt de spullen op bij Ilona in Kattendijke.

De stichting "Zending over grenzen"  komt naar Baarland om de kleding en de dekens te halen en vervolgens te brengen naar een grote opslagruimte in Almere, waar alles wordt gesorteerd. De stichting "Zending over grenzen"  rijdt met vrachtwagens van een transportbedrijf uit Zevenhuizen vier maal per jaar naar Oekraïne en zorgt er voor dat alle spullen van de zendingen terecht komen bij kinderen uit de allerarmste gezinnen en bij kindertehuizen. Mevrouw Traas is zelf in Oekraïne geweest en heeft daar met eigen ogen kunnen zien dat dat zeer zorgvuldig gebeurt.
De situatie in Oekraïne is momenteel moeilijk en gevaarlijk, maar in het westen is het mogelijk de kleding op zijn bestemmingen te krijgen. Deze stichting zorgt ervoor dat zo'n 220 vrachtwagens per jaar gaan naar verschillende landen in Oost Europa, o.a. Bulgarije, Moldavïe, Roemenïe. De stichting doet dit al 21 jaar.

Wilt u meer weten over deze stichting, kijk dan op www.zendingovergrenzen.nl

Joke Tinholt

Terug