Nieuws!

High Tea 7 september 2018

02-10-2018 20:25
 
De jaarlijkse high tea van onze stichting "Geef een Mens(je) Warmte" was zeer geanimeerd! 
De leden brachten weer de heerlijkste hapjes bijeen en kwamen in groten getale opdraven. Er was hard gewerkt, zo bleek bij het inleveren. Veel dekens, truien en andere warme zaken, de ene nog mooier dan de andere. Voor de foto's, klik hier >>

Frans de Reeper uit Vlissingen, voorzitter van de stichting "Dolma" was onze eregast; hij hield een zeer boeiend verhaal over deze stichting, die zich inzet voor Tibetaanse vluchtelingen in India. Het was voor de breisters erg fijn en bevredigend om te horen waar hun arbeid naar toe ging. Doordat de Tibetanen in India vluchtelingen zijn (gevlucht voor China) kunnen ze slecht aan werk komen; ze zijn erg behoeftig. De kindertjes en de tieners zijn superblij met de kleding uit Nederland!
 
Wie meer over "Dolma" wil weten kan kijken op  www.tibetfondsdolma.nl. 

Verslag High Tea 2 september!

04-09-2016 16:56

Vrijdag 2 september vond de jaarlijkse high tea van Geef een Mens(je) Warmte plaats.

Het was een feestelijke middag met gezellige mensen en allerlei heerlijke meegebrachte lekkernijen. Iedereen was blij om elkaar weer in Ilona’s galerie te ontmoeten. Na de afgelopen maanden van inactiviteit van de stichting in verband met Ilona’s  ziekte heeft iedereen goede zin om zich als vanouds in te zetten voor de stichting. Toch zat een aantal van de aanwezigen al die maanden niet stil, want er werd veel ingeleverd. Zo leverde een mevrouw maar liefst 40 truitjes en vestjes in!

Ilona bedankte met een korte speech de “dekenvrouwen” voor de aandacht en liefde die zij tijdens haar ziekte had ondervonden. Vervolgens werd ze in de bloemetjes gezet.

Op de foto’s op Facebook is te zien hoe geanimeerd de middag was en wat een prachtige handwerken er ingeleverd werden.

Met Ilona gaat het gelukkig goed. Zoals ze zelf zegt, nog steeds iedere dag een stukje beter. Er worden weer maandelijks op de eerste vrijdag van de maand inlevermiddagen gehouden.in haar galerie. Eind dit jaar wordt er geëvalueerd en laat het bestuur weten hoe we in 2017 verder gaan. Kijk regelmatig op onze website dan blijft u op de hoogte.

Voor de foto's, klik hier >>

Uitnodiging High Tea 2016

15-08-2016 18:43

Uitnodiging High Tea 2016, 2 september a.s. van 14-16 uur, Dorpsstraat 23-25 Kattendijke

 

Lieve mensen,

U bent van harte welkom!

Wilt u ons laten weten of u komt en wat u meebrengt?

Lieve groet, 

namens het bestuur van ‘Geef een mensje warmte’, Ilona Schmit

 

Contact: Joke Tinholt (secretariaat) 0113-851644 / 06-17745809

info@geefeenmensjewarmte.nl

IBAN: NL35RABO 0331539217

Breisters gezocht!

23-10-2015 07:53

We zoeken vrijwilligers, ervaren breisters, die de visserstruien uit dit boek willen breien. Neem contact op als dat iets voor u is. De opbrengst van de truien komt geheel ten goede aan de stichting.

Grote zending voor Cambodja

23-10-2015 07:48
Donderdag 15 oktober is er weer een grote zending voor Cambodja bij Ilona opgehaald. Truitjes, quilts én breinaalden. Eerder ging er al wol naar Cambodja; het is de bedoeling dat Cambodjaanse vrouwen leren breien. Als de breipennen er ook zijn kunnen ze aan de slag.
Op de foto's ziet u Dick Zandee de zending ophalen bij Ilona, de stichting "Sawasdee" zorgt ervoor dat de spullen op de goede plaats belanden.
Het is altijd fijn als er een zending de deur uitgaat om kinderen blij te maken dat geeft een tevreden gevoel, maar ons werk blijft nodig voor kinderen in vele landen. Ook in Nederland.
Uw hulp kunnen we daarbij gebruiken; u kunt ons helpen met een bijdrage, met materiaal (wol, stofjes, breinaalden), door een visserstrui te breien, door de aanschaf van een trui (lees over onze visserstruien) of iets anders in Ilona's galerie of door mee te handwerken.

Stem op ‘Truien bij de Vleet’, genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs!

07-10-2015 21:23

Begin juni is het boek over de Zeeuwse visserstruien ‘Truien bij de Vleet’ verschenen. Dit prachtige boek is door de vakjury van de Zeeuwse Boekenprijs genomineerd voor de shortlist. Uit de 86 inzendingen staat dit boek nu bij de laatste 5: een bijzonder resultaat. 

Naast de beoordeling doot de vakjury is er ook een Publieksprijs te vergeven, en hiervoor vragen wij jullie medewerking! Wij willen je vragen om een stem op dit boek uit te brengen voor de Zeeuwse Publieksprijs! Het zou geweldig zijn, als het boek massaal door het Zeeuwse publiek gekozen zou worden!!!

  • ‘Truien bij de Vleet’ is een Zeeuws boek; 
  • over een Zeeuws onderwerp; 
  • door twee Zeeuwse schrijvers geschreven;
  • met foto's van Zeeuwse fotografen; 
  • met een Zeeuwse vormgeefster en redacteur; 
  • een Zeeuwse distributeur; 
  • en ook nog eens gedrukt door een Zeeuwse drukker!!!
  • Kortom: geen boek is méér geschikt om dit jaar de Zeeuwse Boekenprijs te winnen!

 

Je kunt een stem uitbrengen op: https://www.pzc.nl/extra/boekenprijs (boek nummer 62)

Hoe gaat het in zijn werk? Iedereen kan één stem per persoon uitbrengen. Meer stemmen uit één gezin is toegestaan, maar je moet wel per persoon met je eigen personalia stemmen. Let op: als er meerdere stemmen van dezelfde persoon vanaf één IP-adres komen telt de organisatie dit als één stem. 

Stemmen via de post kan ook. Stuur vóór 01 november een kaartje naar:
PZC-publieksprijs
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen

Project Visserstruien

05-10-2015 08:21
Het gaat goed met het visserstruienproject. Twee opdrachten voor (heren)truien zijn binnen.Bij de foto's ziet u twee kindervisserstruien. Prachtige handgebreide truien naar oude patronen. De truien zijn voor de verkoop en de opbrengst is in zijn geheel voor "Geef een Mens(je) Warmte". 
We zoeken ervaren breisters, die voor hun plezier en ten bate van onze stichting willen breien. Meld u aan of misschien kent u zo'n goede breister of breier? 

Doos vol breinaalden ontvangen!

20-09-2015 13:38

Onze oproep om breinaalden te geven aan de stichting heeft succes gehad. Een lieve mevrouw uit Yerseke heeft bij haar breiclub voor ons een doos vol verzameld. Wij zijn er erg blij mee en gaan er voor zorgen dat ze in Cambodja komen!

Breinaalden blijven welkom!

Dekens en kleding voor Welkomwinkel Goes

14-09-2015 21:47

Donderdag  10 september is er namens “Geef een Mens(je) Warmte” een grote hoeveelheid, de auto zat propvol, zakken met daarin kindertruien en gebreide of gehaakte dekens afgeleverd bij de Welkomwinkel van het Rode Kruis in Goes. Er is me door de medewerkers van de Welkomwinkel verzekerd dat er grote behoefte bestaat aan kinderkleding voor kinderen die als vluchteling naar ons land zijn gekomen. Er is deze keer daarom ervoor gekozen  de kleding aan kinderen in Nederland te schenken. Zo hopen we ook aan de kinderen in de vluchtelingenopvang een beetje warmte te geven.

High Tea 4 september 2015

08-09-2015 19:20

De jaarlijkse high tea in Ilona’s galerie voor alle dekenvrouwen op 4 september was zeer gezellig!

Deze keer was het een binnengebeurtenis: een lange tafel met allerlei meegebrachte lekkernijen en daar omheen veel vrouwen. Er werden weer prachtige truien, quilts en dekens ingeleverd (zie de foto’s). Ondertussen werd er gesnoept van de zoete en hartige hapjes. 

Ilona opende de middag. Ze noemde allereerst de behaalde resultaten van het afgelopen jaar: 58 gebreide dekens, 286 truitjes, 33 quilts, heel veel sokken, wanten, mutsen, dassen enz, en een heleboel poppen en knuffels. Grote zendingen gingen naar Oekraïne, Cambodja en via stichting “Dolma” naar Nepal!

Nieuw  voor de meesten was het plan om visserstruien te breien en te verkopen ten bate van de stichting. Iedereen kreeg een flyer over de visserstruien en werd verzocht deze op de eigen facebookpagina te zetten. De flyer is ook hier op de site te zien. Geïnspireerd door het boek “Truien bij de vleet” * ontstond dit plan bij Ilona.

De stichting hoopt met de opbrengst iets te kunnen betekenen voor kinderen over de hele wereld. Ook voor kinderen in Zeeland, voor Zeeuwse kinderen én voor kinderen, die hier als vluchteling komen of hier geboren worden omdat hun moeder op de vlucht is. Ilona vertelde waarom zij zich goed kan inleven in het gevoel van vluchtelingen. In haar kindertijd heeft zij zelf met haar ouders moeten vluchten en is zij in een kamp beland. Zij weet hoe belangrijk het is voor mensen die hun huis en haard hebben moeten verlaten om te ervaren dat er mensen zijn die om hen geven. De stichting gaat bij Vluchtelingenwerk informeren hoe we hen het beste kunnen helpen.

“Wat hebben wij een geluk om hier te leven!” was haar slotzin en dat waren we allemaal met haar eens.

De ingeleverde handwerken werden vervolgens getoond en bewonderd. Geweldig dat mensen zich zo hard inzetten en zulke mooie dingen maken om andere blij te maken.

En niet onbelangrijk: er werd weer eens goed bijgepraat onder het genot van lekkere hapjes bij de koffie en thee.

Kortom het was weer een geslaagde high tea!

* 'Truien bij de Vleet' door Anja Geldof en Stefanie Huibregtse - ISBN 9789492170019 - Prijs: € 24,95

Zie ook Zeeuwsevisserstruien.blogspot.nl

Alle artikelen