Wie zijn wij en wat doen wij?

In de galerie van Ilona Schmit in Kattendijke komt een aantal vrouwen maandelijks bijeen. Onder het genot van een kopje thee  of koffie  worden zelfgemaakte  truitjes en dekentjes getoond en ideeën uitgewisseld.  Kortom  een gezellige ontmoetingsplek voor mensen die werken aan een gezamenlijk doel: Warmte en vreugde brengen in kindertehuizen en gezinnen die het niet breed hebben waar ook ter wereld. 

Warmte voor kinderen in armelijke omstandigheden, zoals zwerfkinderen, (vaak te vondeling gelegde) ongewenste kinderen en (vaak verstoten) gehandicapte kinderen. 

In 1999 hebben we een stichting met dat doel opgericht: “Geef een mens(je) warmte”.

Zelfgemaakte quiltdekens en truitjes worden over de hele wereld verspreid.  Zo wordt aan de kinderen iets warms en eigens gegeven, het warme dekentje is van hen zelf. De dekens en truitjes gaan o.a. naar tehuizen in Zuid India, Cambodja (via Stichting Sawadee), Roemenië, Oekraïne, Polen, Tanzania, Tibet, Macedonië (via Stichting Luludi) en via de Stichting Nederland Sri Lanka naar een kindertehuis voor tsunami-weesjes. Een geweldig nieuw contact is gelegd met de Stichting Dolma, die opvangkampen voor Tibetaanse vluchtelingen ondersteunt. Daarnaast blijven er dekentjes in Nederland voor kindjes, die ze goed kunnen gebruiken.

 

De stichting heeft goede contacten; we moeten er 100% van overtuigd zijn dat de zending goed ter plekke komt. De foto’s, die we terug ontvangen spreken boekdelen: wat een blijde gezichtjes!

Een club van ongeveer 175 vrouwen werkt als vaste kern mee. We krijgen regelmatig restpartijen wol, katoen, lapjes stof, waar we goed weg mee weten. Ook brengt zo af en toe een onbekende ons een dekentje of stofjes. Elke eerste vrijdag van de maand is er een ”inlevermiddag” vanaf 14:00 uur bij Ilona Schmit.

Natuurlijk maken we kosten, zoals b.v. voor fiberfill voor de vulling van de dekentjes en voor de verzend- en/of transportkosten. Hiervoor zijn we afhankelijk van donaties en de opbrengst van de verkoop van zelfgemaakte spulletjes.