Nieuws!

Nieuwe voorraad Zeeuwse wol!

18-02-2015 15:28

 

Van een inwoner van Kattendijke heeft de stichting vier zakken schapenwol ontvangen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee!

Van deze schapenwol maakt Ilona, heel toepasselijk, schapen. Onder het motto: My first sheep

Deze schapen, gevuld met schapenwol, zijn te koop in vele maten in Ilona Schmits galerie. De opbrengst is helemaal voor "Geef een Mens(je) Warmte". Het zijn heerlijke knuffels, warme kussentjes en gewoon mooie schaapjes, die leuk staan in je kamer. Een erg leuk cadeau bij de geboorte van een kind! Kom de schapen bekijken in Ilona's galerie en ontdek dat er naast de schapen nog veel meer mooie handgemaakte artikelen te koop zijn: mooie quilts, leuke kindertruien, gebreide en gehaakte dekens, shawls en nog veel meer. 

Met een aankoop steunt u het werk van de stichting "Geef een Mens(je) Warmte".

 

Zending opgehaald voor de Oekraïne

17-02-2015 19:44

In de eerste week van februari is er een grote zending voor de Oekraïne bij Ilona Schmit afgehaald. Zelfgebreide dekens, zelfgemaakte kinderkleding en gekregen kinderkleding. Voor hen die nog niet weten, zoals ik zelf bijvoorbeeld, hoe deze kleding in de Oekraïne komt heb ik, na een telefoontje naar Corrie Traas, het volgende opgeschreven:

Mevrouw Traas uit Baarland haalt de spullen op bij Ilona in Kattendijke.

De stichting "Zending over grenzen"  komt naar Baarland om de kleding en de dekens te halen en vervolgens te brengen naar een grote opslagruimte in Almere, waar alles wordt gesorteerd. De stichting "Zending over grenzen"  rijdt met vrachtwagens van een transportbedrijf uit Zevenhuizen vier maal per jaar naar Oekraïne en zorgt er voor dat alle spullen van de zendingen terecht komen bij kinderen uit de allerarmste gezinnen en bij kindertehuizen. Mevrouw Traas is zelf in Oekraïne geweest en heeft daar met eigen ogen kunnen zien dat dat zeer zorgvuldig gebeurt.
De situatie in Oekraïne is momenteel moeilijk en gevaarlijk, maar in het westen is het mogelijk de kleding op zijn bestemmingen te krijgen. Deze stichting zorgt ervoor dat zo'n 220 vrachtwagens per jaar gaan naar verschillende landen in Oost Europa, o.a. Bulgarije, Moldavïe, Roemenïe. De stichting doet dit al 21 jaar.

Wilt u meer weten over deze stichting, kijk dan op www.zendingovergrenzen.nl

Joke Tinholt

Inleverdag februari 2015

10-02-2015 19:37

Voor de foto's van inleverdag op 6 februari, klik hier >>

Voor de foto's van inleverdag op 6 februari, klik hier >>

My First Sheep

21-01-2015 20:26

 

Handgemaakt en gevuld met Zeeuwse schapenwol. Verkrijgbaar in de Galerie van Ilona Schmit. 50% Van de opbrengst gaat naar Stichting 'Geef een mens(je) warmte'

Alle artikelen