Nieuws!

High Tea 4 september 2015

14-08-2015 20:35

Lieve mensen,

U bent van harte welkom op onze High Tea op 4 september aanstaande van 14-16 uur. Wilt u ons laten weten of u komt en wat u meebrengt? Graag per email aan info@geefeenmensjewarmte.nl

 

Lieve groet,

Namens het bestuur van 'Geef een mens(je) warmte'

Ilona Schmit

 

 

 

Zendingen naar Nepal en Oekraïne!

13-06-2015 08:02

Afgelopen maand gingen er 2 zendingen de deur uit. Naar Nepal en naar Oekraïne.

De zending naar Nepal liep via de stichting “Dolma”, die goede contacten heeft met een Tibetaans klooster in Kathmandu. De monniken van dat klooster zorgen voor een juiste verdeling.

Verder ontvingen we weer veel truien, quilts en gebreide dekens op de inlevermiddag.

Allemaal positieve berichten! Om zo door te gaan kunnen we uw steun niet missen!!

U kunt ons steunen op vele manieren: door een donatie, door de aanschaf van een mooi handgemaakt artikel bij Ilona, door wol of stofjes aan ons te schenken of door mee te handwerken.

 

Voor de zending naar Oekraïne werkten we samen met “Zending over Grenzen”.

Zending dekens en kleding naar Cambodja!

13-05-2015 18:43
Deze week gaat er weer een zending met dekens en kleding naar Cambodja. Stichting "Sawasdee" zorgt er voor dat de zending ter plaatse komt. Kijk op www.cambodja-sawasdee.nl om meer te lezen over deze stichting. 
 
In Cambodja is het drie maanden per jaar ijskoud, daarom zitten er vooral lekker warme spullen bij. O.a een grote stapel gebreide dekens, zie onderstaande foto's. In Cambodja kunnen de mensen niet breien. Er is daar geen wol te koop (of dat het gevolg of de oorzaak is van het niet-breien is de vraag). In ieder geval zou het nuttig en leuk zijn voor hen om dat te leren. Er zijn vrijwilligers, werkzaam in Cambodja, die de mensen willen leren breien. Maar daarvoor hebben ze wol en pennen nodig. Daarom: mocht u wol hebben liggen, waarmee u geen plannen hebt en/of hebt u meer dan genoeg breipennen lever die dan in bij de galerie van Ilona Schmit. Stichting "Geef een Mens(je) warmte zorgt er voor dat ze goed gebruikt worden. Wie weet krijgen we Cambodja aan het breien!  
 
En als u toch in Ilona's galerie bent vergeet dan niet te kijken naar de unieke handgemaakte artikelen, die daar te koop zijn ten bate van "Geef een Mens(je) Warmte".
 

Breipennen en wol gezocht!

02-05-2015 17:29
Wie heeft er voor ons breipennen? Hebt u meer dan genoeg pennen? We houden ons aanbevolen! 
Het zelfde geldt voor wol. Hebt u knotten liggen en komt het er niet van om die trui te breien of heeft u al voor iedereen een trui gebreid? Geef dan uw wol aan "Geef een Mens(je) Warmte". Er wordt een mooie trui voor een kindje van gebreid. 
Natuurlijk kunt u ook zelf een trui breien en die inleveren op de volgende (altijd gezellige) inlevermiddag (vrijdag 5 juni a,s,) bij Ilona.

Quilts voor het goede doel!

02-05-2015 17:23
Er zijn prachtige quilts te koop in de galerie van Ilona.
Naast die quilts zijn er veel andere handgemaakte, unieke artikelen te koop. De opbrengst is bestemd voor de stichting. Kom eens een kijkje nemen, en met een aanschaf slaat u twee vliegen in één klap: u hebt iets moois gekocht én u hebt de stichting gesteund!
 
Hier ziet u twee van de quilts, u kunt ze in Ilona's galerie bewonderen.
 

Inleverdag 1 mei 2015

02-05-2015 17:20

Vrijdag 1 mei zijn er weer prachtige dekens, truien, mutsen,en sokken ingeleverd. Allemaal met veel liefde gemaakt door mensen, die kinderen in moeilijke situaties willen verblijden met iets moois, dat letterlijk en figuurlijk warmte geeft. 
Zo gaan er dekens, dikke truien, warme mutsen en sokken naar Cambodja, omdat het in dat land 3 maanden lang ijzig koud is. 
Ook zal er een zending naar Oekraïne gaan. Voor de foto's, klik hier >>

Nepal

27-04-2015 15:31

In 2013 waren een vriendin en ik in Nepal. We waren op werkbezoek voor Stichting ‘Geef een mens(je) warmte’ en Stichting Ramro.

Stichting ‘Geef een mens(je) warmte’, waarvan ik voorzitter ben, levert zelfgemaakte kinderkleding aan Stichting Ramro. De Stichting Ramro is werkzaam in Nepal, onder andere in het onderwijs en landbouw. We kwamen aan in Kathmandu, een miljoenenstad, waar ik me geen moment bedreigd voelde. Bij betalingen van aankopen kon ik rustig mijn portemonnee geven als ik er zelf niet uit kwam. Ook als iemand teveel geld vroeg voor iets, kwam er altijd iemand te hulp om de juiste prijs te bepalen. Maar het meest werd ik (als schilderes) betoverd door de kleuren. Kleuren die wij hier niet kennen omdat in Nepal andere pigmenten gebruikt worden. We hebben ook uitstapjes gemaakt naar kleine dorpen in de omgeving van Kathmandu. Langs de wegen, voor zover je het wegen kunt noemen, waren huisjes in alle kleuren van de regenboog. En voor de huisjes zaten de families met hun koeien, geiten en kippen.  Kortom, Nepal is een betoverend, magisch land met heel veel lieve mensen. En nu die vreselijke aardbeving. Heel veel van wat wij gezien hebben in 2013 is er nu niet meer. Ook het gebied waar Stichting Ramro werkzaam is, blijkt zwaar getroffen.......

Om het onvoorstelbare leed onder de getroffen mensen te verzachten vragen wij u om een bijdrage te storten op;

Giro 6868 van het Rode Kruis, klik hier >> 

of 

Unicef, klik hier >>

 
Hartelijk dank! Ilona Schmit
 
 

Inleverdag Goede Vrijdag 2015

05-04-2015 11:32

We hebben op 3 april, Goede Vrijdag 2015, weer veel mooie spullen ontvangen op onze maandelijkse inleverdag! Hartelijk dank!!

Voor de foto's, klik hier >>

Voor de foto's op Facebook, klik hier >>

Nieuwsbrief van de stichting CNCC van Olga en Piet de Haas

05-04-2015 07:32

Voor de nieuwsbrief over het Cornel Ngaleku Chidren's Centre in Tanzania, klik hier >>

Kijk ook eens op de website: ngalekucentre.com

Inleverdag 6 maart 2015

12-03-2015 21:02

We ontvingen vrijdag 6 maart op onze maandelijkse inleverdag weer veel mooie kleertjes en kleden! 

Voor de foto's, klik hier >>

Voor de foto's op Facebook, klik hier >>

Alle artikelen